Αξιολόγηση

Κριτήρια Αξιολόγησης

  1. Συμβατότητα με τη θεματική του Διαγωνισμού: Το περιεχόμενο της εργασίας να συνάδει με το αντικείμενο του Διαγωνισμού, όπως αυτό περιγράφεται στη σχετική προκήρυξη. (0-20 βαθμοί)
  2. Συνεκτικότητα: Σχεδιασμός, υλοποίηση, κατάλληλη δομή, συνέχεια-ροή, συνοχή, ώστε να παρουσιάζεται με σαφήνεια το νόημα και το περιεχόμενο της εργασίας. (0-20 βαθμοί)
  3. Αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων: Αποτελεσματική αξιοποίηση των δυνατοτήτων των τεχνολογικών εργαλείων (π.χ. χάρτες, ήχος, βίντεο, εικόνες κτλ.) (0-20 βαθμοί)
  4. Πληρότητα: Ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος και εξωστρέφεια της εργασίας προς την κοινωνία μέσω σχετικών συνεργασιών (π.χ. συνεντεύξεις, δράσεις, συμπληρωματικό υλικό για την ευρύτερη παρουσίαση του θέματος της προσβασιμότητας κτλ) (0-20 βαθμοί)
  5. Δημιουργικότητα και καινοτομία: Συνολική αισθητική της εργασίας, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία στην προσέγγιση του θέματος, καινοτόμα στοιχεία και ιδέες. (0-20 βαθμοί)

Eπιτροπή Αξιολόγησης

Λουκάς Κατίκας
Δρ. Γεωχωρικών Επιστημών ΕΜΠ

Ο Δρ. Λουκάς Κατίκας είναι απόφοιτος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση σπουδών τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ) και την ανάπτυξη Περιβαλλοντικών Εφαρμογών. Το 2012 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πεδίο της Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών με την αξιοποίηση των ΣΓΠ από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 2015 συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ πρόσφατα υπέβαλε τη διδακτορική του διατριβή με πεδίο έρευνας τη Γεω-Στατιστική και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ως ερευνητής έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα για την Προστασία του Περιβάλλοντος, την Περιβαλλοντική Διαχείριση και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών αλλά και αναφορικά με την εκπαίδευση και τις Γεωχωρικές δεξιότητες, τη Βιομιμητική και τη μάθηση STEAM στην εκπαίδευση. Από το 2016 είναι μέλος της κοινότητας των 100 Μεντόρων και του Tipping Point in Education, όπου και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συνεδρίες με σχολεία από όλο τον κόσμο, καλύπτοντας τους κλάδους του Περιβάλλοντος, της Γεωγραφίας και γενικότερα των Γεω-Επιστημών.

Παρασκευάς Κουρτής
Δρ. Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης

O Δρ. Παρασκευάς Κουρτής είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διδακτορικό στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: “Διερεύνηση της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων εφαρμογής μιας παρέμβασης με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων ανώτερου ταξινομικού επιπέδου”. Για περισσότερα από 20 χρόνια εργάζεται στον χώρο της Δημοτικής εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης ενηλίκων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων καθώς και στην οργανωτική επιτροπή πληθώρας σεμιναρίων. Διαθέτει πλήθος παρουσιάσεων σε συνέδρια και ενημερωτικές ημερίδες και έχει διατελέσει συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Κωνσταντίνος Λαλιώτης
Ιδρυτής AccessLab

Ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης είναι χωροτάκτης-πολεοδόμος και έχει εκπαιδευτεί σε Technology, Innovation and Entrepreneurship (IDC Herzliya). Είναι μέλος του δικτύου ερευνητών AESOP Young Academics Network και τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στις σχέσεις μεταξύ κοινωνικής επιχειρηματικότητας και σχεδιαστικής λογικής για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για ΑμεΑ. Δραστηριοποιείται ως μελετητής μηχανικός σε έργα και εφαρμογές που βελτιώνουν την προσβασιμότητα στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον μέσω της αξιοποίησης τεχνολογικών εργαλείων, ενώ έχει υπάρξει εξωτερικός συνεργάτης σε γραφεία αρχιτεκτονικών, τοπογραφικών και πολεοδομικών μελετών.

Είναι ιδρυτής της AccessLab, η οποία δραστηριοποιείται από το 2017 στη χαρτογράφηση της αστικής προσβασιμότητας και στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που βελτιώνουν την εμπειρία μετακίνησης στην πόλη των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. 

Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας
Σύμβουλος συμπερίληψης και προσβασιμότητας

Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών) και στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Μαθηματικών). Απέκτησε κινητική βλάβη στα 21 του χρόνια μετά από τροχαίο ατύχημα. Κύριο μέρος της δουλειάς του τα τελευταία χρόνια είναι να επισκέπτεται σχολεία και να βοηθά τους μαθητές και τις μαθήτριες να δεχτούν πιο εύκολα τη διαφορετικότητα, λειτουργώντας ως εμψυχωτής, ομιλητής και σύμβουλος προσβασιμότητας και συμπερίληψης. Υλοποιεί βιωματικές παρεμβάσεις σε σχολεία και στο γενικό κοινό από το 2012. Μέχρι σήμερα έχει συζητήσει για την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη με πάνω από 150.000 παιδιά σε περισσότερα από 1.600 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ελένη Τομαή
Δρ. Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ

Η Δρ. Ελένη Τομαή είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Εργαστηρίου Χαρτογραφίας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Γεωπληροφορική και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Επιστήμη της Γεωγραφικής Πληροφορίας (GIScience). Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της Γεωπληροφορικής στο ΕΜΠ, στο Ινστιτούτο INRIA στη Γαλλία και στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ. Είναι συν-συγγραφέας 2 βιβλίων και 35 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Υπηρετεί ως κριτής σε πολλά ακαδημαϊκά περιοδικά στον τομέα της εξειδίκευσής της και είναι μέλος της Επιτροπής για Γνωστικά Θέματα στην Οπτικοποίηση Γεωγραφικών Πληροφοριών της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης (ICA). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη σημασιολογική αναπαράσταση της γεωχωρικής γνώσης, τις οντολογίες, τη θεωρητική χαρτογραφία και τον γεωχωρικό εγγραμματισμό.